Sončna očala

V naših poslovalnicah vam nudimo tudi veliko izbiro moških, ženskih in otroških sončnih očal različnih materialov (umetnih mas – optyl, acetat, kovina- titan, jeklo, nikelj), barv in velikosti. Sončna očala vam priporočamo kot pripomoček za boljši vid, za zaščito pred UVA in UVB sončnimi žarki ter ostalimi sevanji ter kot modni dodatek. Kot pri korekcijskih okvirjih je tudi pri sončnih očalih pomembno, da izberete pravi okvir za velikost in obliko vašega obraza, zato vam pri izbiri z veseljem svetujemo. Pri sončnih očalih smo posebej pozorni na pravilno optično obdelavo stekel, zato imamo v ponudbi le stekla, ki preverjeno zagotavljajo 100% UV zaščito oči.

Pri nas lahko izbirate med različnimi vrstami stekel za sončna očala

POLARIZIRANA STEKLA

Stekla, ki preprečujejo bleščanje svetlobe, ki se odbija predvsem od gladkih površin kot so voda, sneg, led, mokra cesta,…

FOTOKROMATSKA STEKLA

Stekla, ki se samostojno zatemnijo glede na višino stopnje UV žarkov.

SONČNA STEKLA Z DIOPTRIJO

Stekla, ki so lahko enožariščna ali večžariščna, različnih stopenj zatemnjenosti od 25 pa vse do 85% in različnih barv zatemnjenosti (najpogosteje priporočamo sivo, rjavo ali zeleno barvo).

MK__8633
V naši ponudbi boste našli sončna očala za različne namene. Nudimo vam veliko število elegantnejših in športnih očal, tako da boste pri nas zagotovo našli sončna očala, ki jih potrebujete. Pri športnih sončnih očalih vam želimo zagotoviti poleg modnega videza in UV zaščite vaših oči tudi zaščito pred različnimi vremenskimi vplivi in morebitnimi poškodbami oči. Ker za različne športne dejavnosti obstajajo različna očala, ki so prilagojena vsakemu športu posebej glede na obliko očal in vrsto ter barvo stekel, vam bomo pri izbiri svetovali in pomagali izbrati takšna, ki bodo za vašo  športno dejavnost najustreznejša. V določena športna očala vam lahko vdelamo tudi stekla z dioptrijo, pri čemer je potrebno v obzir vzeti zaobljenost okvirja.