Kontaktne leče

Ker kontaktne leče uspešno nadomestijo korekcijska očala vam njihovo uporabo svetujemo zlasti pri različnih športnih dejavnostih, ob souporabi sončnih očal brez dioptrije in v vsakdanjem življenju, kjer so korekcijska očala lahko moteča. S kontaktnimi lečami korigiramo kratkovidnost (sferične leče), astigmatizem (torične leče) in daljnovidnost + kratkovidnost (multifokalne leče).
V kolikor uporabljate kontaktne leče, vam bomo pomagali ugotoviti katere leče so za vas najprimernejše za udobno in dolgotrajno nošenje. Opozarjamo pa tudi na dosledno spoštovanje navodil za uporabo leč in skrb za higieno.
V naši ponudbi lahko izbirate med različnimi mehkimi kontaktnimi lečami. Priporočamo uporabo silikon hidrogelnih kontaktnih leč, ki so bolj prepustne za kisik in tako bolj varne in prijetne za oko.

Najpogosteje priporočamo

DNEVNE KONTAKTNE LEČE

Leče, ki so namenjene enkratni uporabi in jih ob koncu dneve zavržemo in naslednji dan uporabimo novo lečo. Te vrste leč so primerne za občasno rabo, za šport in počitnice. Njihova prednosti so, da imamo vsak dan svež par leč, s čimer zmanjšamo možnost okužb, prav tako ne potrebujemo tekočin za nego leč.

14 DNEVNE KONTAKTNE LEČE

Leče, ki so namenjene rednim uporabnikom, uporabne pa so 14 dni od odprtja. Uporabljajo se na način, da se ob koncu dneva lečo odstrani iz oči, očisti in shrani v posodico. Njihova prednost je, da lečo zamenjamo vsakih 14 dni, preden se na njih naberejo obloge, prav tako pa so tudi cenejše kot dnevne leče.

MESEČNE KONTAKTNE LEČE

Leče, ki so namenjene rednim uporabnikom, ki kontaktne leče nosijo skoraj ves dan, njihov rok uporabe pa je 30 dni od odprtja. Vsakodnevno jih odstranimo iz oči, očistimo in shranimo v posodico. So pa tudi cenovno najugodnejše.

MK__8644
V naših poslovalnicah vam bomo z veseljem svetovali in pomagali pr izbiri pravih kontaktnih leč in ustreznih pripomočkov (tekočin za čiščenje in shranjevanje).