Korekcijska očala

V Optiki Kotnik vam nudimo bogato izbiro korekcijskih okvirjev številnih kvalitetnih in uveljavljenih blagovnih znamk. Pri nas lahko izbirate korekcijske okvirje različnih oblik, barv in materialov, tako da boste nedvomno našli pravilen okvir, ki bo ustrezal vaši obliki in velikosti obraza, vam bo udoben in bo poskrbel za estetski videz. Z veseljem bomo veliko pozornosti namenili prav izbiri pravilnega okvirja, ki vam bo tudi dobro služil, hkrati pa bo ustrezen tudi za želena stekla. Danes pri izdelavi očal večinoma uporabljamo organska stekla, ki so tudi lažja in manj lomljiva od mineralnih (steklenih) stekel.

korekcijskaocala

Nudimo vam

ENOŽARIŠČNA STEKLA

Stekla, ki so lahko sferična ali cilindrična, uporabljamo jih za korekcijo kratkovidnosti, daljnovidnosti in astigmatizma.

DVOŽARIŠČNA – BIFOKALNA STEKLA

Stekla, ki imajo na spodnjem robu segment za gledanje na blizu, preostali del stekla pasluži gledanju na daleč. Njihova slabost je estetsko viden segment za bližinsko gledanje in dejstvo, da ne zagotavljajo ostre slike pri gledanju na sredinski razdalji (od 50 do 150 cm).

VEČŽARIŠČNA – PROGRESIVNA STEKLA

Stekla, ki jih uporabljamo za gledanje na daleč (zgornji del stekla), na srednje razdalje (srednji del stekla) in na blizu (spodnji del stekla).

Na stekla vam lahko dodamo različne nanose, ki izboljšajo kvaliteto očal

TRDNI SLOJ

Steklo ojačamo, da je bolj odporno na praske.

ANTIREFLEKS

Sloj, ki izniči odboj svetlobe na steklih, da vas ne bo motilo bleščanje monitorjev ali luči.

UV FILTER

Zaščita za vaše oči pred UVA in UVB žarki, zavirajo staranje očesa in preprečujejo bleščanje z zadnje strani stekel.

OPTIFOG

Sloj, ki preprečuje rosenje stekel.

BLUE CONTROL

Sloj, ki zaščiti mrežnico očesa pred svetlobo belih luči in monitorjev (valovna dolžina 470 nm).